Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Ikke så kjent allikevel, kanskje...?

Under den nylig avholdte pris-seremonien for IBPA awards i Kina fikk man en liten følelse av å være litt sånn kjendis, spesielt dagene rett etter det gedigne showet. Men da jeg leste gjennom en artikkel på den engelske versjonen av den kinesiske bridgesiden så demret det for meg at kjendisfaktoren kanskje ikke er så voldsomt høy allikevel.

Joda, Boye Brogeland har en enorm status, alle kjenner han, og han er nesten som en rockestjerne forkledd som bridgespiller. Men også navnet hans fikk et komisk skjer i den nevnte artikkelen.

Her er underteksten til et bilde fra da jeg mottok min pris:

"Norwegian player Gaius Tislev (second from right) won the "Best Defence Award". Photo by Chen Wenwu"

Gaius!

Riktignok har mitt litt spesielle navn blitt stavet i uttallige versjoner opp gjennom årene, men Gaius Tislev er kanskje en ny rekord.

Jeg har en mistanke om at det kan ha vært noe Google oversettelse eller noe sånt som påvirket teksten, og klandrer ikke de flittige og entusiastiske arrangørene som gjorde at dagene våre i Kina ble helt fantastiske.

Boye (og Bob Hamman som vant prisen Personality of the Year) er godt kjent av omtrent alle bridgespillere i verden, men Boyes navn var også litt komisk å lese i underteksten til bildet av han:

"The winner of the “Best of the Best” was Boyer Boulder of Norway (second from right). Photo by Chen Wenwu"

Ikke bare det, men jaggu vant han ikke prisen for Best of the Best, ser det ut til… Well done Mr. Boulder

Matt Smith (Youth Award), Liam Milne (Journalist Award) er her sammen med Mr. GAIUS og MR. BOULDER og noen av de frivillige studentene som var der hele tiden for oss, for å hjelpe med språket, finne frem, bestille mat og drikke osv. 

 

 

 

Kommentarer

Morsomt, selvfølgelig GeO, men vi har sett svært rare ting tidligere også.
Leif-Erik og jeg var påmeldt til en av turneringene i den baltiske bridgekongressen i Sopot, Polen, og kunne ikke for våre bare liv fine igjen navnene våre på startlisten (mer enn 450 par), enda vi gikk gjennom den flere ganger hver. Vi gikk derfor til turneringskontoret for å høre om det var noe galt med vår påmelding.
En hjelpsom herre med stor bart kunne forsikre oss om at vi var påmeldt, og ble med ut til startlisten for å vise oss, og - EUREKA - der sto det jo svart på hvitt: L.Stobel - T. Sandysmak, France!
En annen gang hadde jeg utstyrt BINs kontor med høyttalende telefon. Denne hadde den bittelille ulempen at den svelget den første stavelsen i alt som ble sagt hver gang man sa noe. Jeg ringte til et firma som skulle sende meg noe, og da han spurte om navnet, sa jeg "Sandsmark"!
Dette kan umulig ha kommet riktig fra for ham, for han gjentok: "Mener du Ansmark?"
"Nei, Sandsmark", rettet jeg og bokstaverte for ham: "S-A-N!!"
2 dager senere kom postbudet og lurte på hvor han kunne finne "Ansmark San"! :-)

Totalt 1 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.